Αποτελέσματα έρευνας για τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις στην αγορά (20.03.2020)


Έρευνα για τον Κορωνοϊό και τις Επιπτώσεις στην Αγορά

Ο COVID-19 έχει θέσει ολόκληρο τον πλανήτη σε μία νέα πραγματικότητα. Μέσα σε αυτό το συνεχές μεταβαλλόμενο περιβάλλον, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο επιθυμεί με το ερωτηματολόγιο αυτό να αποτυπώσει την παρούσα κατάσταση και το επίπεδο ετοιμότητας των εταιρειών-μελών, εντοπίζοντας τρόπους και μεθόδους για να υποστηρίξει την επιχειρηματικότητα σε αυτή την πρωτόγνωρη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει.


Το 94,17% των εταιρειών έχουν ήδη επηρεαστεί από τον Covid-19, με το 56,67% αυτών να αναμένουν φέτος σημαντικά μειωμένο τζίρο και το 10% μικρές απώλειες (66,67% σε σύνολο), λόγω της μειωμένης ζήτησης αγαθών και υπηρεσιών, της αβεβαιότητας σχετικά με τις μελλοντικές συνεργασίες και επενδύσεις, των ταξιδιωτικών περιορισμών και της έλλειψης ρευστότητας.


Τα ανωτέρω συμπεράσματα προέκυψαν από έρευνα, που διενήργησε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο την περασμένη εβδομάδα στα μέλη του, σχετικά με τις πρώτες επιπτώσεις στην αγορά από την κρίση του κορωνοϊού. Ενδιαφέρον αποτέλεσμα  της έρευνας ήταν και η στροφή που έκανε το 79,17% των εταιρειών προς την τηλεργασία.


Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ

#executivecoaching #executiveeducation #howtoexport #trainingprogram #internationaltrade #certified #diploma #accredited #education #highereducation #exports #exporters #beyondexports


32 προβολές0 σχόλια
Σεμιναριο Εξαγωγων

"Το πρώτο Εξειδικευμένο και Πιστοποιημένο Executive Diploma σεμινάριο στις Εξαγωγές και το Διεθνές Εμπόριο"

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Το σεμινάριο για τις Εξαγωγές διεξάγεται από το IST College

IST College

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 68, Αθήνα, ταχ. κωδ. 117 42

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tel: +30 210 48 22 222

Email:

contact@beyondexports.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook
  • Instagram

ΛΑΕΚ

Το Beyond Exports - Executive Diploma μπορεί να χρηματοδοτηθεί ως και 100% από το πρόγραμμα ΟΑΕΔ – ΛΑΕΚ 0,24% για στελέχη που θα το παρακολουθήσουν μέσω της εταιρείας τους.

Για να μάθετε τη διαδικασία, κάντε κλικ εδώ