Η οικονομία της Ρουμανίας ξεπερνά την υπόλοιπη ΕΕ εν μέσω της Πανδημίας


Η οικονομία της Ρουμανίας ξεπερνά την υπόλοιπη ΕΕ εν μέσω της Πανδημίας

Η οικονομία της Ρουμανίας ξεπέρασε την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς η κυβέρνηση επέλεξε να μην επιβάλει σκληρά μέτρα αποκλεισμού όπως αυτά που επιβλήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της ηπείρου.


Η παραγωγή όχι μόνο αυξήθηκε από τους προηγούμενους τρεις μήνες, αλλά αυξήθηκε περισσότερο από 10 φορές σε σχέχη με αυτό αυτό που περίμεναν οι οικονομικοί αναλυτές. Η ανάπτυξη του 5,3% θέτει τη Ρουμανία μπροστά από όλα τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ που έχουν αναφέρει δεδομένα μέχρι στιγμής.


Το τέταρτο τρίμηνο ήταν καλό και για άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης: η Ουγγαρία και η Βουλγαρία κατέγραψαν απροσδόκητα αύξηση από τους προηγούμενους τρεις μήνες, σύμφωνα με τους αριθμούς που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη. Η Λιθουανία φαίνεται να είναι η καλύτερη απόδοση της ΕΕ πέρυσι.


Η Ρουμανία έχει αποφύγει επίσημα την ύφεση κατά τη διάρκεια της πανδημίας σημειώνοντας μόνο ένα τέταρτο της οικονομικής συρρίκνωσης, μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου. Παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται με ένα από τα μεγαλύτερα ελλείμματα του μπλοκ, κατάφερε να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις στο υψηλότερο σε μια δεκαετία, ενισχύοντας τις κατασκευές ενώ ο κλάδος της πληροφορικής παρέμεινε ισχυρός.

12 προβολές0 σχόλια
Σεμιναριο Εξαγωγων

"Το πρώτο Εξειδικευμένο και Πιστοποιημένο Executive Diploma σεμινάριο στις Εξαγωγές και το Διεθνές Εμπόριο"

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Το σεμινάριο για τις Εξαγωγές διεξάγεται από το IST College

IST College

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 68, Αθήνα, ταχ. κωδ. 117 42

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tel: +30 210 48 22 222

Email:

contact@beyondexports.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook
  • Instagram

ΛΑΕΚ

Το Beyond Exports - Executive Diploma μπορεί να χρηματοδοτηθεί ως και 100% από το πρόγραμμα ΟΑΕΔ – ΛΑΕΚ 0,24% για στελέχη που θα το παρακολουθήσουν μέσω της εταιρείας τους.

Για να μάθετε τη διαδικασία, κάντε κλικ εδώ