top of page
Σεμιναριο Εξαγωγές
Σεμιναριο Εξαγωγές

30 χρόνια εμπειρίας στις Εξαγωγές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ

Τα σεμινάρια Beyond Exports δεν είναι Θεωρητικά. Μέσα από πραγματικά case studies, success stories, θεωρία αλλά και best practices, η ομάδα του Beyond Exports καλύπτει όσα χρειάζεται να γνωρίζει μία επιχείρηση που θέλει να στραφεί προς τις εξαγωγές.

10 εισηγητές (επιχειρηματίες, διευθυντές εξαγωγών, στελέχη παραγωγής, logistics και marketing) με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στην Εξωστρέφεια, μεταφέρουν με τον πιο πρακτικό τρόπο όλα τα απαραίτητα βήματα για να τις εξαγωγές.

ΜΟΝΑΔΙΚΟ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δημιουργείται ένα πρακτικό δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης στις Εξαγωγές. Όραμα μας, να μεταδώσουμε τα  απαραίτητα εργαλεία και πρακτικές σε κάθε επιχείρηση που θέλει να στραφεί προς τις Εξαγωγές και την Εξωστρέφεια γενικότερα προκειμένου να αναπτυχθεί μια πετυχημένη Εξαγωγική Κουλτούρα.

Λάβε τις απαραίτητες γνώσεις μέσα από πρακτική προσέγγιση, αναφορές σε πραγματικές περιπτώσεις και βέλτιστες πρακτικές για μία επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα. Το σεμινάριο “Beyond Exports” αποτελεί ένα πραγματικό εργαλείο για τον σύγχρονο παραγωγό, έμπορο, επιχειρηματία ή στέλεχος που θέλει να απευθυνθεί στις αγορές του εξωτερικού, παρέχοντας τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του.

Ν. Παπαθανάσης Beyond Exports

"Η δράση και η γνώση που μεταφέρεται στους συμμετέχοντες μέσα από το Beyond Exports στηρίζει την Ελληνική Εξωστρέφεια" 

 

Ν. Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας

Ο Δημήτρης Μητράκος είναι επιχειρηματίας και ο εμπνευστής του luxury Poqa Olive Oil. Μετά την επιτυχή τοποθέτηση του σε επιλεγμένα σημεία πώλησης στο εξωτερικό («Harrods», «Galleries Lafayette», αραβικές χώρες), καινοτόμησε δημιουργώντας μια σειρά νέων προϊόντων: τα Υamas. Πρόκειται για premixed κοκτέιλ τα οποία ανήκουν στην κατηγορία RTD (Ready to Drink) από ελληνικά αποστάγματα όπως το ούζο, η μαστίχα και το τσίπουρο. Στη συνέχεια, ανέπτυξε τη νέα σειρά προϊόντων Yamas Ice Tea τα οποία έχουν τοποθετηθεί στην Ελληνική αγορά μέσω του W.S. Karoulias και στο εξωτερικό σε περισσότερες από 15 χώρες.  Το 2019, δημιούργησε μαζί με τον Διομήδη Θεοχαρόπουλο, το Beyond Exports – Executive Diploma, πρώτο Εξειδικευμένο & Πιστοποιημένο Executive Diploma στις Εξαγωγές υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών με σκοπό την προώθηση της Εξωστρέφειας. Έχει λάβει μέρος σε πολλαπλά συνέδρια και πάνελ Εξαγωγών.

Δ. Μητράκος

Δημήτρης Μητράκος
Διομήδης Θεοχαρόπουλος

Ο Διομήδης Θεοχαρόπουλος εξειδικεύεται στο Διεθνές Εμπόριο με εμπειρία στις εξαγωγές τροφίμων, στον παραφαρμακευτικό και φαρμακευτικό κλάδο. Από το 2016 έως το 2018, διετέλεσε Διευθυντής Εξαγωγών της Power Health Hellas, της μεγαλύτερης Ελληνικής Εταιρείας Φυσικών Προϊόντων Υγείας και στα τέλη του 2018 ανέλαβε την θέση του Business Development & Licensing Manager στην Ανφαρμ Ελλάς, Ελληνικής φαρμακευτικής Εταιρείας παραγωγής γενόσημων με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα. Το 2019, δημιούργησε μαζί με τον Δημήτρη Μητράκο, το Beyond Exports – Executive Diploma, πρώτο Εξειδικευμένο & Πιστοποιημένο Executive Diploma στις Εξαγωγές υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων & του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών με σκοπό την προώθηση της Εξωστρέφειας. Παράλληλα, είναι ιδιοκτήτης της Εξαγωγικής και Εισαγωγικής εταιρείας EU Trading όπου εξειδικεύεται στο Διεθνές Εμπόριο Τροφίμων. Έχει λάβει μέρος σε πολλαπλά συνέδρια και πάνελ Εξαγωγών.

Δ. Θεοχαρόπουλος

Ο Αλκιβιάδης Καλαμπόκης προέρχεται από την αγορά, με πλούσια εξαγωγική δράση τα τελευταία 25 χρόνια. Από το Μάιο του 2011 έως το Μάρτιο  του 2014 βρισκόταν στο τιμόνι του ΟΠΕ έχοντας διοργανώσει την πολύπλευρη συμμετοχή πολλών ελληνικών επιχειρήσεων στις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων - ποτών του κόσμου (ANUGA, SIAL, GULFOOD, IFE, FANCY FOOD, BIG 5 SHOW κα) με θετικά και πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για τις ελληνικές εξαγωγές. Παράλληλα, έχει διοργανώσει και έχει συμμετάσχει σε πλήθος διεθνών εμπορικών εκθέσεων και επιχειρηματικών αποστολών ανά τον κόσμο (Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αυστραλία, ΗΑΕ, Μέση Ανατολή κ.τ.λ.).

Παράλληλα συμμετείχε ως βασικός εισηγητής σε επιδοτούμενα σεμινάρια που πραγματοποίησε ο ΟΠΕ σε συνεργασία με την ΕΕΔΕ και τους τρεις εξαγωγικούς συνδέσμους, ΠΣΕ, ΣΕΒΕ και ΣΕΚ. Ακόμη, έχει πραγματοποιήσει πολλές εισηγήσεις σε συνέδρια και έχει διδάξει σε σεμινάρια που αφορούν στα ελληνικά προϊόντα, τη συσκευασία, το regional marketing, τη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, την προώθηση των ελληνικών προϊόντων, την προσέλκυση ξένων αγοραστών κ.α.

Επίσης, συμμετείχε στην Ομάδα Επιχειρησιακής Συντονιστικής Επιτροπής, που ως κύριο σκοπό της έχει την διευκόλυνση των διαδικασιών εξαγωγικού εμπορίου της χώρας.

Από 1/4/2014 έως 31/5/2014 ανέλαβε καθήκοντα Εντεταλμένου Συμβούλου για τον Τομέα Εξωτερικού Εμπορίου, στον Νέο Φορέα Εξωστρέφειας «Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.» - Enterprise Greece S.A.

Από 1/7/2014 μέχρι και σήμερα έχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην εταιρεία GREAT EXHIBITIONS, εταιρεία με το μεγαλύτερο εκθεσιακό πρόγραμμα και στις 5 ηπείρους.

Α. Καλαμπόκης

Α. Καλαμπόκης
Ιωάννης Χαλδούπης

Ο Γιάννης Χαλδούπης είναι στέλεχος εξαγωγών από το 2001 με προϋπηρεσία σε εταιρίες όπως η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ σαν Area Export Manager και στην συνέχεια στην Μελισσοκομική Εταιρία Αλέξανδρος Πίττας σαν διευθυντής εξαγωγών.

Το 2023 συμπεριλήφθη από το περιοδικό Food Reporter στην λίστα food100 , με τα 100 πιο επιδραστικά στελέχη τη βιομηχανίας τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα για τα δύο τελευταία χρόνια.

Συμμετείχε στην επιτροπή εξωστρέφειας του ΣΕΒ , στην ομάδα εργασίας εξαγωγών της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ , ενώ λαμβάνει συχνά μέρος σε συνέδρια, ομιλίες  και εκπαιδεύσεις για τις Εξαγωγές .

Είναι Eligible Cαndidate από την EBRD (European Bank of Reconstruction & Development) για διεθνή projects συμβουλευτικών υπηρεσιών που υποστηρίζονται από την EBRD International και Pre–Qualified για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από την EBRD στην Ελλάδα.

Από το 2016 έχει ιδρύσει την συμβουλευτική εταιρία FINE GOODS, η οποία παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε πολύ γνωστές εταιρίες από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Κύπρο, Ισπανία και Ολλανδία για την επιτυχημένη επέκτασή τους σε αγορές του εξωτερικού, με εξειδίκευση τις αγορές της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.

Η Fine Goods , λειτουργώντας σαν third party export office για τις εταιρίες – συνεργάτες της, μέχρι τώρα έχει τοποθετήσει με ιδιαίτερη επιτυχία προιόντα των συνεργαζόμενων εταιριών σε απαιτητικές αγορές όπως: Σαουδική Αραβία, Κορέα, Σιγκαπούρη, Βιετνάμ , Ιορδανία , Κουβέιτ , κλπ...  

Ι. Χαλδούπης

Ο Ιωάννης Καρβέλας είναι ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας PARATUS Europe Ltd

Είναι πιστοποιημένος ως Pro Olive Oil Expert, βασικός εισηγητής των πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της PARATUS Europe και της Ακαδημίας Ελαιολάδου του ΣΕΒΙΤΕΛ, αλλά και ομιλητής σε πλήθος συνεδρίων για την εφαρμογή των ορθών πρακτικών στην ελαιοκαλλιέργεια, ελαιοποίηση, αποθήκευση και πώληση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Υποστηρίζει εταιρείες του χώρου τόσο στην εφαρμογή των ορθών πρακτικών του διεθνούς συμβουλίου ελαιοκομίας και απαιτήσεων διεθνών προτύπων σε όλα τα στάδια, στην δημιουργία επισκέψιμων χώρων και παρουσιάσεων, όσο και σε θέματα επικοινωνίας, εκθέσεων και εξαγωγών.

Έχει διοργανώσει με επιτυχία γευσιγνωσίες Ελαιολάδου για περιοδικά και εταιρείες, ενώ έχει ασχοληθεί με την γευστική αρμονία των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων με το φαγητό, εκπαιδεύοντας πλήθος επαγγελματιών της εστίασης αλλά και βοηθώντας τα τμήματα marketing και εξαγωγών δεκάδων εταιρειών.

Είναι εισηγητής σε θέματα εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στο “Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας” και στα “Σχολεία Τουρισμού On Tour” του Insete αλλά και συνεργάτης στην "Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά" όπου εκπαιδεύει νέους τυποποιητές.

Αρθρογραφεί για θέματα εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου σε εφημερίδες και περιοδικά γαστρονομίας, ενώ έχει υπάρξει κριτής διαγωνισμών.

Ταυτόχρονα, είναι έμπειρος Σύμβουλος στην εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης ISO 9001, ISO 22000 (HACCP), ISO 14001, ISO 27001, ISO 45001, GDPR κτλ, και διαθέτει πολύχρονη εμπειρία ως εισηγητής πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα ανωτέρω πρότυπα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Είναι μέλος επιστημονικών ενώσεων, συγγραφέας εγχειριδίων, διοργανωτής - ομιλητής σε Συνέδρια και αρθρογράφος.

Ι. Καρβέλας

Ιωάννης Καρβέλας
Τζένη Σκοτίδη

Σπούδασε στην Αμερική Marketing, BSc και Banking, MSc American Institute of Banking.

Eργάστηκε στην Αμερική στην Εθνική Τράπεζα, Chicago Branch και στην Ιταλική Banco di Roma (Chicago Branch) ως στέλεχος της Διεύθυνση International Division and Trade Finance. Μετά από 10 χρόνια Τραπεζικής εμπειρίας στην Αμερική, επέστρεψε στην Ελλάδα και συνέχισε να εργάζεται στον Τραπεζικό χώρο ως Διευθύντρια Trade Finance. Το 1990 ξεκίνησε ως ιδρυτικό στέλεχος με την νεοϊδρυθείσα Τράπεζα Interbank που απορροφήθηκε αργότερα από την Εurobank από όπου και αποχώρησε μετά από 22 χρόνια συνεχούς εργασίας ως Διευθυντικό στέλεχος στον τομέα του Trade Finance, Retail Banking και για τα τελευταία 10 χρόνια στον τομέα του International Relations and Correspondent Banking υπεύθυνη για Αμερική, Ιαπωνία, Αγγλία, Αυστραλία και Βόρεια Ευρώπη με πολυετή συμμετοχή στο παγκόσμιο Τραπεζικό   συνέδριο SIBOS με οργάνωση περίπτερου και Β2Β meetings.

Το 2012 αποχώρησε από τον Τραπεζικό χώρο και ίδρυσε την συμβουλευτική “Simply Exports” που ειδικεύεται στην σωστή προετοιμασία μιας εξαγωγικής δραστηριότητας καθώς και στην διαχείριση των Εξαγωγικών Διαδικασιών (Outsourcing Export Services).

Τ. Σκοτίδη

Ο Πάνος Χατζηλαζαρίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988. Σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αλλά το πάθος του ήταν πάντα η επιχειρηματικότητα.
Το 2013 στην πολύ νεαρή ηλικία των 25 ετών, ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση στον τομέα της ψυχαγωγίας, κατασκευάζοντας μια μουσική σκηνή χωρητικότητας 400 ατόμων, φιλοξενώντας μουσικές, θεατρικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Το 2017 ίδρυσε ένα κτίριο ψυχαγωγίας 3 καταστημάτων με επιτραπέζια παιχνίδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια και ένα premium terrace cocktail bar.
Την ίδια χρονιά ίδρυσε το ManaGi που αντιπροσώπευε το πάθος του για τις εξαγωγές F&B και τα ταξίδια με σκοπό τη γνωριμία και την επαφή με άλλους πολιτισμούς του πλανήτη. Μετά την επιτυχή έξοδό του από τις 2 πρώτες επιχειρήσεις του, επικεντρώθηκε στη ManaGi και έκτοτε διατελεί Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, χτίζοντας μέχρι σήμερα, ένα δίκτυο περισσότερων από πελατών 50 χονδρεμπόρων σε 17 χώρες και 120 προμηθευτών από όλη την Ελλάδα.
Είναι επίσης απόφοιτος του πρώτου κύκλου εκπαίδευσης του πρώτου διαπιστευμένου διπλώματος σχετικά με τις εξαγωγές με τίτλο «Beyond Exports».
Από το 2018 κατοικεί στην Αθήνα από όπου διοικεί το ManaGi, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη F&B Broker στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Π. Χατζηλαζαρίδης

Παναγιώτης Χατζηλαζαρίδης
Διονύσης Γρηγορόπουλος

O Διονύσης Γρηγορόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 με πτυχίο Προγραμματιστή Αναλυτή του ΤΕΙ Πειραιά, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων  από  το University of Bath.

Διαθέτει 20ετή εμπειρία σε θέματα Οργάνωσης και διοίκησης αλυσίδων εφοδιασμού, πληροφορικής, πωλήσεων και Management.

Διετέλεσε το 2004 Project Manager για την εγκατάσταση τηλεματικού εξοπλισμού και διαχείρισης 5.000 οχημάτων για την Ολυμπιάδα του 2004.

Είναι ιδρυτικό μέλος του ITS HELLAS  και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Logistics (ΕΕL) από το  2006 έως 2012.

Το 2013 πιστοποιήθηκε ως ειδικευμένος συνεργάτης στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα Μεταφορών & Logistics.

Από το 2009 έχει δημιουργήσει την εταιρεία Logistics Way που δραστηριοποιείται  στον χώρο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας προσφέροντας υπηρεσίες μετασχηματισμού, στρατηγικής εφαρμογής διαδικασιών -πληροφοριακών συστημάτων. Από το 2016 είναι prefer partner της AMAZON.

Τον Ιανουάριο του 2012 έλαβε την Θέση Προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ένωση Βιομηχανίας Ψύχους & Logistics.

Δ. Γρηγορόπουλος

Με MSc στο Customer Management, MSc στο International Business Development & Executive MBA, η επαγγελματική πορεία του Ιωσήφ Χόσνι ξεκινάει το 2009 ως International Barter Transaction Executive Manager στην εταιρεία Hellenic Fertilizers & Chemical "ELFE". Εν συνεχεία αποτέλεσε South East Regional Manager στην εταιρεία Polisan Hellas, μέλος του Ομίλου εταιρειών Polisan Holdings Ltd. To 2015 συνεργάστηκε με την εταιρεία Thrace Plastics Pack S.A. μέλος του Ομίλου Τhrace Group Of Companies S.A. ως Export Manager North Africa & Israel, όπου το 2018 αποτέλεσε τον Head of Exports of M.E.N.A Region της ίδιας εταιρείας με 300% revenue growth την περίοδο 2015 - 2020.

Τον Ιανουάριο 2021 ανέλαβε τη θέση Head of Business & Operations, στη Bonaplast S.A., μέλος του Ομίλου εταιρειών Shalam Packaging Solutions Ltd. με 8 παραγωγικές εγκαταστάσεις παγκοσμίως. Σήμερα, ο Ιωσήφ Χόσνι είναι ο Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας VEN Engineering Single Member SA

Ι. Χόσνι

Ιωσήφ Χόσνι
Νίκος Ασβεστάς

Ο Νίκος Ασβεστάς είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της FLIPNEWMEDIA – Digital Boutique Agency, η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη επιχειρήσεων μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις στους συνεργάτες της. 

Ίδρυσε την FLIPNEWMEDIA το 2007, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί και ως σύμβουλος σε πληθώρα επιχειρήσεων συμπεριλαμβανομένων πολυεθνικών με στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένης ψηφιακής στρατηγικής marketing.

Στόχος του ανέκαθεν ήταν η FLIPNEWMEDIA, να μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων που αναλαμβάνει εκμεταλλευόμενη τον συνδυασμό Marketing and Technology (MarTech Phenomenon).

Τέλος ο Νίκος Ασβεστάς έχει συμμετάσχει σε διάφορες διοργανώσεις ως ομιλητής, εκπαιδευτής και μέλος κριτικής επιτροπής σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Ν. Ασβεστάς

bottom of page